Västcup/Trollträffen - 2014-11-29/30

Den 29-30 november träffades ett stort antal judoklubbar i Trollhättan för tävlingen Trollträffen 2 och Västcup 4. Alingsås Judoklubb var en av de klubbar som närvarade med fyra judokas som representerade klubben.

På lördagen var det två tävlande i U13 Västcup. Felix Arvidsson tävlade i P13 - 42-kilosklassen, där han mötte mycket tufft motstånd. Han arbetade mycket bra, trots att han blev överrumplad i sin första match och förlorade. I återkvalet visade Felix mod och vilja. Det lönade sig och det blev vinst. I den andra omgången av återkvalet blev dock motståndet för starkt och Felix hamnade i en fasthållning som han inte kunde ta sig ur.
Även Sahin Erdogan i P13 - 50-kilosklassen gjorde bra ifrån sig och arbetade hårt, men måste även han växa in i sin åldersklass för att kunna möta upp motståndet och få fram sin fina judo.

På söndagen tävlande i U11 Trollträffen gav sig Kristoffer Laxing och Oliver Wikström ut på mattan. Oliver som tävlade i P11 - 36,1-kilosklassen visade att han var laddad för att tävla och arbetade sig koncentrerat igenom sina matcher. Han uppvisade många fina judotekniker och gick vidare till semifinal. Där tog hans resa mot guld eller silver tyvärr slut och hans insats ledde honom istället till en bronsmedalj.

I P11 - 53,3-kilosklassen tävlade Kristoffer och han fick denna gång möta riktigt tufft motstånd. Han kämpade hårt och beslutsamt. Tyvärr skadade han benet under sin sista match. Kristoffer gick denna gång inte vidare till semifinal, men visade ändå genom sin insats att han är en kille att räkna med framöver.

Thumbnail image