Ny medaljer på GOG Stenungsund 2013-03-23

Guld
Viktor Kornstad P-11
Silver
Moa Wikström F-11, Hanna Åslund F-13, Simon Detternerg P-15
Brons
Oliver Wikström P-11, Sahin Erdogan P-11

Thumbnail image

Årets första upplaga av Gulorcup gick i helgen i Stenungsund. Alingsås Judoklubb representerades av 6 judokas.
Först på mattan var Victor Kornstad som vann alla sina matcher på högsta poäng och därmed tog en guldmedalj.
Andre man på mattan var Oliver Wikström som kämpade mycket hårt och visade en stor vilja att vinna men det räckte inte hela vägen till guld utan han fick nöja sig med ett brons samt blev utnämnd till bästa judokas för pojkar U-11.
Moa Wikström intog mattan och visade mycket fin judo och det räckte till en mycket meriterande silvermedalj och dessutom pris för bästa judokas i kategori flickor U-11.
Hanna Åslund var nästa på tur att inta mattan. Hanna jobbade metodiskt och tekniskt. Hanna kom till finalen där hon mötte sin överman. Med en silvermedalj runt halsen är Hanna nöjd med sin insats.
I kategorin U-15 tävlade Gustav Skoglöv. Han gjorde sin första tävling någonsin. Trots att han inte klev upp på prispallen gjorde Gustav en otrolig prestation. Han behöver bara lite självförtroende och då kommer han att visa för sina motståndaren att han är en kille att räkna med på prispallen.
Siste man på mattan  var Simon Detterberg som började med att vinna sina första matcher på högsta poäng, men i finalen var det stopp när han mötte den urstarke Masud Qarizada. Trots att Simon jobbade bra hade han svårt att rubba sin motståndare. Men en mycket välförtjänt silvermedalj är ett bra betyg.